Hundeluftnings turen – nye tips til hvordan du aktiverer din hund

DanillaNye tips til hvordan du aktiverer din hund på hundeluftnings turen :o) Hvis vi tager udgangspunkt i mit tidligere blog indlæg, så var der kontakt øvelsen INDEN man går ud af døren – en anden øvelse for at få en god og rolig kontakt med hunden, kan være at give den massage. Dette kan være forskellige steder på hundens krop. Nogen hunde vil det være bedst på de lange rygradsmuskler, nogen vil  elsker det på lårene, nakken og andre på brystet. Prøv dig frem og se hvad netop din hund nyder. Det handler om, at skabe kontakten til din hund, så når hunden på hundeluftnings turen bliver “lokket” af andre spændende ting, skal den hele tiden have dig i baghovedet :o) Når du fornemmer, at din hund er opmærksom på dig på hundeluftnings turen – (kommer hen til dig af egen fri vilje) – er det ikke længere nødvendigt dagligt, at lave kontakt-øvelserne inden HVER tur :o)

En meget vigtig ting på hundeluftnings turen er, GODBIDDER / GUFFER – og jeg ved der er mange der siger: “det ikke nødvendigt – min hund skal bare høre efter” ! Men jo, det er en nødvendighed, især i en opbygningsface mellem dig og din hund – og sjovt nok, når jeg går tur med hundene sammen med min dejlige mand som netop har udtrykt engang, “at han behøver ikke guffer” – så kan han alligevel ikke lade være med at trække på smilebåndet, når alle hundene kommer hen til mig på hundeluftnings turen og det både mine egne hunde samt dem der er i hundepension eller hundedagpleje. Det kan sågar være når han laver et indkald – at de sætter sig foran mig :o) Så tro mig – GUFFER virker på hundeluftnings turen :o)

Man kan bruge hundes foder som guffer, men absolut ikke KUN den – jo, hvis du foder med BARF !! Det er vigtigt, at finde nogen guffer der virkelig er interessante for din hund. Der kan du lave en lille test ved, at stikke en guffer ned foran hundens næse, imens den er allermest optaget af noget andet spændende end lige dig. Reagerer den ikke på den guf du vifter med, er den IKKE spændende nok :o)

Glæd dig til nye tips på hundeluftnings turen – som vil komme jævnligt på min hjemmeside her under “hundeliv” :o) og rigtig god fornøjelse med øvelserne til dig og din hund. Kommenter gerne her under “hundeliv” om du har kunne mærke en forskel :o)

 

Skriv et svar