Hundeluftning endnu en aktivitet

En sit kommando øves

Hundetræning

Hundeluftning behøver ikke være kedeligt – men handler om at man gør turen spændende for hunden og den bliver dermed også spændende for en selv – det at iagttage sin hund under en aktivitet og se når man selv – via sit arbejde med hunden og hunden selv får succes med aktiviteterne. Det da fantastisk. :o)

hundeluftnings turen kan man pakke en taske med forskellige ting, alt efter hvad man har planlagt at gøre. Der skal hver gang være rigeligt med guffer, evt. vand til hund og dig selv, tæppe, legeting (som også kan være belønning i stedet for guffer), lang line (hvis du er usikker på om din hund render væk), bøtter/bæger med låg hvor der kan puttes guffer i, håndskovl til nedgravning af ting, foder til felt søg.

Et tips til en sjov og spændende aktivitet kan være, at din hund skal grave efter genstande eller bøtter/bæger med guffer i. Det kan foregå på en strandtur eller en skovtur eller hvor terrænet tillader det. Derfor håndskovlen :o) hvis du undrede dig over, hvad du skulle bruge den til :o). I starten skal du heller ikke bruge den umiddelbart, det kommer an på hvor trænet din hund er. Til en start, skal det hvis det er en genstand du vælger, være en som din hund er meget glad for. Den skal ikke graves ned (de første par gange) men dækkes af lidt sand, tang, grene, blade, jord eller lidt græs. Det skal være sådan, at den er let at finde for din hund, så den bevare opmærksomheden på aktiviteten og har motivationen for at finde den. Imens du gemmer genstanden, har du inden da,  bundet hunden af et stykke derfra. Når hunden skal finde genstanden, opmuntre og roser du den – men ikke konstant, det må ikke være så du forstyrre den i dens søgen. Når hunden har fundet genstanden, roser du den og leger med den og genstanden. Afslutningsvis bytter du genstanden for en lækker guffer, men sørg for at bytningen bliver på forskellige tidspunkter, dermed mener jeg, at hunden ikke hver gang skal have en guffer umiddelbart efter den har sluppet genstanden, så du ikke risikerer at hunden spytter genstanden ud, fordi den ved den nu skal have en lækkerbisken. :o).

Rigtig god fornøjelse på hundeluftnings turen og smid gerne en kommentar her på siden om hvad du og din hund har fået ud af det og erfaret med det :o)

Alle tips jeg skriver om, er nogen jeg selv bruger på mine egne hunde og “mine plejebørns hunde” som er i hundepension eller hundedagpleje her hos Alletidershunde :o) Bruger dem også til de hunde jeg har hundeluftning for med aktivering. Se mere om det under priser.

 

Skriv et svar